Inbound Marketeer

Beschikbaarheid: 32 – 40 uur

De content/inbound marketingstrategie bedenken, uitvoeren en verbeteren voor verschillende klanten. En daarbij jezelf blijvend doorontwikkelen. Gevarieerder en uitdagender is ondenkbaar. Als inbound marketeer bij De Afdeling Marketing in Utrecht krijg jij alle verantwoordelijkheid om de doelgroepen te bereiken. IT’ers, consultants, wagenpark beheerders, HR-managers, gamification experts; jij vindt ze en laat ze tot actie overgaan.

Het hoogste podium bouwen voor de klant. Jij weet hoe

De online zichtbaarheid van jouw klant vergroten en de marketingfunnel vergroten, dat is wat je doet als inbound marketeer. Jij bent de bedenker van de contentstrategie, adviseur voor de klant, je bewaakt de voortgang en monitort de resultaten. Jij bent in de lead en werkt intensief samen met jouw 3 collega-experts: de campagnecoördinator, Hubspot-specialist en copywriter. Elke campagne of ‘inbound journey’ is een nieuw project waarbij je als team samen de verantwoordelijkheid neemt. En hoe jullie onderling de verantwoordelijkheid verdelen dat bepaal je samen. Het uitgangspunt is elkaars talenten vergroten en doen waar je goed in bent. Met uiteraard de vrijheid om zelf je werk in te delen.

Je bent onder andere verantwoordelijk voor het:

 • opstellen van de inbound marketing strategie
 • uitvoeren van content audits, zoekwoorden bepalen en buyer persona’s ontwikkelen.
 • het vertalen van de strategie naar inbound campagnes
 • toepassen van SEO-optimalisatie en indien nodig inzetten van de expertise van de SEO-specialisten.
 • analyseren en interpreteren van campagneresultaten
 • bespreken van resultaten en verbeterkansen met de klant en daarop campagnes bijsturen.

Vier succes, beweeg mee in de groei en pak je verantwoordelijkheid, dat is onze werkwijze

We zijn een snelgroeiend inbound-marketingbureau in hartje Utrecht. Samen met onze collega’s van zusterbedrijf Presenter delen we een modern en open kantoor, dat van alle gemakken is voorzien. Wij vinden het echt een feest om hier te werken. Niet dat we elke dag met een feestmuts op naar kantoor komen, wel vanwege de onderlinge sfeer. We lunchen samen, als het even kan pakken we een terrasje of organiseren we leuke activiteiten om ons hoofd leeg te maken.

“De groei realiseren we samen. Voor onze klanten, voor onze medewerkers en voor ons als organisatie. De klantsuccessen zorgen voor groei. Maar het is onze ondernemende bedrijfscultuur met zelfsturende teams die zorgt voor de multiplier, versterking van deze groei.” Ronald Nijveldt, oprichter

Samen vormen we letterlijk de inbound-marketingafdeling van onze klant. Wij zijn het team, de handjes, de brains. Zodat de marketeer bij onze klant er niet alleen voor staat. Samen denken we het plan uit, voeren dat uit en sturen we bij op basis van resultaten en inzichten. Natuurlijk op het meest vooruitstrevende inbound-marketingplatform HubSpot. Als Platinum HubSpot Agency Partner hebben we een van de hoogste scores voor klanttevredenheid in Europa.

Dit breng je mee

Ze noemen jou ook wel het creatieve brein achter de marketingcampagne. Je bent dé persoon die kansen ziet om de dingen nóg beter te doen. Als teamspeler en als iemand die de leiding kan nemen. Je hebt ervaring in het uitwerken van contentstrategieën en ziet het als een uitdaging om hierin verder te groeien. De gesprekken met onze klanten om de juiste insights naar boven te krijgen tijdens creatieve sessies vragen om goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen en nieuwsgierigheid. Ook kan je terugvallen op:

 • een hbo-diploma.
 • je ervaring met content marketing of inbound marketing.
 • Nieuwsgierigheid en inlevingsvermogen in doelgroepen en markten.

Van ons voor jou

Dit is een baan waarin we kijken naar wat goed gaat. En dat spreken we ook uit. We geloven dat je daarvan groeit en je krijgt coaching op basis van je talenten. Daarbij kijken we niet naar wat je niet goed kan, maar hoe je het maximale uit je talenten haalt. Daarnaast geven én nemen we graag verantwoordelijkheid voor ons werk. Je hebt veel invloed op de resultaten, sfeer en groeirichting van het bedrijf. Je krijgt ook veel vrijheid om je werk zelf in te vullen. Het resultaat telt. Bovendien krijg je als inbound marketeer op basis van 40 uur per week:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.800 en € 5.000, afhankelijk van je kennis en ervaring
 • thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden
 • 20 wettelijke vakantiedagen en 7 extra ‘oplaad-dagen' per jaar
 • een mobiliteitskaart voor reizen naar klanten of kantoor
 • een pensioenregeling
 • een lekkere gezonde lunch op kantoor, dus laat je broodtrommel maar thuis
 • een laptop en vergoeding voor je mobiel
 • maandelijks een werkgerelateerde, vakinhoudelijke of algemene training
 • vanaf je tweede contract een ruim opleidingsbudget voor trainingen en evenementen

Dit is jouw call to action om te solliciteren

Er is plek voor jou vrij in ons hechte team. Mooie opdrachten liggen klaar. Wacht niet te lang, solliciteer direct en druk op onderstaande solliciteerbutton. Dan bellen we je voor een korte kennismaking. Daarmee krijg je een volledige indruk van de baan en kun je alvast sfeer proeven.

Heb je eerst nog vragen over de functie? Ronald beantwoordt ze met plezier via ronald@deafdelingmarketing.nl of 06-33690321.

Sollicitatieprocedure

Een duurzame samenwerking vinden we belangrijk. Om te ontdekken of we voor elkaar gemaakt zijn kan je dit na je sollicitatie verwachten:

 1. Zien we een mogelijke match? Dan (video)bellen we kort om elkaar beter te leren kennen.
 2. Met een proefopdracht laat je zien dat inbound marketeer echt jouw ding is.
 3. Tijdens een (video)interview vertel jij ons alles over jouw expertise, kennis en ervaring.
 4. We weten nu dat je het kan. Met een gesprek bij ons op kantoor willen we ontdekken of je bij ons past.
 5. Staan alle seinen op groen? Dan is het tijd voor jouw arbeidsvoorwaardengesprek en een referentiecheck.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij recruiter Nienke Matser, via nienke.matser@dekrachtvancontent.nl.

Interesse in deze vacature?