De online marketingstrategie bedenken, uitvoeren en verbeteren voor verschillende klanten. En daarbij jezelf blijvend doorontwikkelen. Gevarieerder en uitdagender is ondenkbaar. Als online inbound marketeer MKB-bedrijven bij De Afdeling Marketing in Utrecht krijg jij alle verantwoordelijkheid om de doelgroepen te bereiken. IT’ers, consultants, wagenpark beheerders, HR-managers, gamification experts; jij vindt ze en laat ze tot actie overgaan.

Beschikbaarheid: 32 – 40 uur 

Dit ga je doen

Iedere klant heeft bij ons een eigen inbound marketing team, met verschillende specialisten waarmee op vaste momenten contact is. Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor de strategie en het resultaat. Als aanspreekpunt bewaak je als inbound marketeer de voortgang, het resultaat en het budget. Je stuurt je klantteam(s) inhoudelijk aan met jouw kennis en ideeën en je werkt nauw samen met de content coördinator en marketing automation specialist. Verder zet je copywriters en designers in om de deliverables op tijd af te krijgen. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het:

 • maken van de jaarlijkse inboundplannen en elk kwartaal een campagneplan
 • opstellen van briefings voor contentcoördinatie en digital advertising
 • uitvoeren van content audits, zoekwoorden bepalen en buyer persona’s ontwikkelen
 • toepassen van SEO-optimalisatie en indien nodig inzetten van de expertise van de SEO-specialisten
 • bijsturen van campagnes op basis van resultaten en dit afstemmen met de klant
 • opstellen van rapportages met inzicht in de campagneresultaten en aangeven van verbeterkansen

Werken bij De Afdeling Marketing is een feest

We zijn een snelgroeiend inbound-marketingbureau in hartje Utrecht. Samen met onze collega’s van zusterbedrijf Presenter delen we een modern en open kantoor, dat van alle gemakken is voorzien. Wij vinden het echt een feest om hier te werken. Niet dat we elke dag met een feestmuts op naar kantoor komen, wel vanwege de onderlinge sfeer. We lunchen samen, als het even kan pakken we een terrasje of organiseren we leuke activiteiten om ons hoofd leeg te maken.

Samen vormen we letterlijk de inbound-marketingafdeling van onze klant. Wij zijn het team, de handjes, de brains. Zodat de marketeer bij onze klant er niet alleen voor staat. Samen denken we het plan uit, voeren dat uit en sturen we bij op basis van resultaten en inzichten. Natuurlijk op het meest vooruitstrevende inbound-marketingplatform HubSpot. Als Platinum HubSpot Agency Partner hebben we een van de hoogste scores voor klanttevredenheid in Europa.

Dit breng je mee

Ze noemen jou ook wel het creatieve brein achter de marketingcampagne. Je bent de persoon die kansen ziet om de dingen nóg beter te doen. Als teamspeler en als iemand die de leiding kan nemen. Met jouw ervaring in het uitwerken van contentstrategieën zit het wel goed. De juiste insights naar boven krijgen tijdens creatieve sessies met de klant gaat je van nature makkelijk af. En deze omtoveren tot effectieve inbound-campagneplannen is je tweede natuur. Jij bent volledig in control, houdt trends in de gaten en weet hoe je deze toepast in de wereld van online marketing. En jij weet, het kan elke dag nog beter. Daarin zie jij de kansen en dit vertaal jij naar actie. Jouw energie haal je uit je verantwoordelijkheid voor het succes van inbound-marketingcampagnes.

Voor wat hoort wat

Dit is een baan waarin we kijken naar wat goed gaat. En dat spreken we ook uit. We geloven dat je daarvan groeit. En fouten maken mag, zolang je de fouten deelt en ervan leert. Daarnaast geven én nemen we graag verantwoordelijkheid voor ons werk. Je hebt veel invloed op de resultaten, sfeer en groeirichting van het bedrijf. Je krijgt ook veel vrijheid om je werk zelf in te vullen. Het resultaat telt. Bovendien krijg je als inbound marketeer op basis van 40 uur per week:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.500 en € 4.200, afhankelijk van je kennis en ervaring
 • thuiswerkmogelijkheden en flexibele werktijden
 • 20 wettelijke vakantiedagen en 7 extra ‘oplaad-dagen' per jaar
 • een mobiliteitskaart voor reizen naar klanten of kantoor
 • een pensioenregeling
 • een lekkere gezonde lunch op kantoor, dus laat je broodtrommel maar thuis
 • een laptop en vergoeding voor je mobiel
 • maandelijks een werkgerelateerde, vakinhoudelijke of algemene training
 • vanaf je tweede contract een ruim opleidingsbudget voor trainingen en evenementen

Dit is jouw call to action om te solliciteren

Waarom wachten? Je kan als online inbound marketeer werken voor de interessantste MKB-klanten, jezelf blijven ontwikkelen, in een team dat jou op waarde schat. Zet dus direct die eerste stap en solliciteer voor 13 juli 2022 door je cv en motivatie te delen. Heb je eerst nog vragen over de functie? Ronald beantwoordt ze met plezier via ronald@deafdelingmarketing.nl of 06-33690321.

Sollicitatieprocedure

Een duurzame samenwerking vinden we belangrijk. Om te ontdekken of we voor elkaar gemaakt zijn kan je dit na je sollicitatie verwachten:

 1. Zien we een mogelijke match? Dan (video)bellen we kort om elkaar beter te leren kennen.
 2. Met een proefopdracht laat je zien dat inbound marketeer echt jouw ding is.
 3. Tijdens een (video)interview vertel jij ons alles over jouw expertise, kennis en ervaring.
 4. We weten nu dat je het kan. Met een gesprek bij ons op kantoor willen we ontdekken of je bij ons past.
 5. Staan alle seinen op groen? Dan is het tijd voor jouw arbeidsvoorwaardengesprek en een referentiecheck.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij recruiter Nienke Matser, via nienke.matser@dekrachtvancontent.nl.

Interesse in deze vacature?